Пати Шнидер с първа победа в турнирите на WTA от 2011 година

Пати Шнидер с първа победа в турнирите на WTA от 2011 година

Бившата номер 7 в световната ранглиста по тенис Пати Шнидер (Швейцария) записа първа победа в турнирите на УТА от 2011 година. 38-годишната ветеранка се наложи над сънародничката си Амра Садикович с 6:4, 6:7(7), 7:6 (6) в двубоя между двете участнички с "уайлд кард" от първия кръг на надпреварата на клей на родна земя в Гщаад с награден фонд 250 хиляди долара.

Шнидер, която през 2004 година достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос", има 11 титли на сингъл и пет на двойки като професионалистка.

Тя обяви края на кариерата си през 2011 година след отпадането в първия кръг на Откритото първенство на Франция, но впоследствие реши да се завърне на корта през 2015 година. 257-ата в света в момента Шнидер, обаче, участва основно в по-малки турнири на ITF.

"Не следя особено ранглистата. Искам просто да играя и да се състезавам. Винаги съм имала това желание и тази страст", коментира тя.



Шнидер попиля аванс от 6:4, 5:2 срещу Садикович, след което пропусна четири мачбола в тайбрека на втория сет. В третата част тя спаси общо пет мачбола, а след това все пак успя да триумфира след нов тайбрек.

В следващия кръг Шнидер ще играе срещу 20-годишната квалификантка Антония Лотнер от Германия.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти