Шарапова ще играе квалификации за US Open, Азаренка - не

Шарапова ще играе квалификации за US Open, Азаренка - не

Мария Шарапова ще трябва да премине през квалификациите на последния за годината тенис турнир от Големия шлем US Open, за да се вреди в основната схема. Рускинята е 171-ва в световната ранглиста и е нищожен шансът да получи “уайлд кард”, най-вече заради очаквания негативен обществен отзвук. Тя самата изрази готовност да мине през пресявките на “Уимбълдън”, за да спести на себе си и на органзаторите критики при евентуална покана. Впослествеи контузия я принуди да пропусне целия сезон на трева, но тя ще се върне на корта в Станфорд, където е следващият турнир на WTA между 31 юли и 6 август.

Виктория Азаренка ще участва в основната схема на US Open заради т.нар. “защитен ранкинг”, от който може да се възползват контузените и бременните тенисистки. Към момента от турнира в Ню Йорк са се отказали шест състезателки - Серина Уилямс, Лаура Зигемунд, Ярослава Шведова, Бетани Матек-Сандс, Кристина Куцова и Манди Минела.

Анджели Кербер ще защитава титлата си в САЩ, както и пълния комплект от 2000 точки, като в момента тя е трета в света. Лидерката Каролина Плишкова е водачка в схемата, а втората Симона Халеп ще търси своя първи финал на US Open.

Световната номер 105 Джулия Босръп е последната в ранглистата, която директно влиза в основната схема, а освен Азаренка, още четири състезателки се възползваха от защитен ранкинг - Забине Лисицки, Ана-Лена Фридсам, Аля Томлянович и Слоун Стивънс.

US Open ще се проведе между 28 август и 10 септември.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти