Милен Иванов и Марияна Динкова са шампионите на Хисар Оупън 2017

Милен Иванов и Марияна Динкова са шампионите на Хисар Оупън 2017

Милен Иванов от Пловдив и Марияна Динкова от Пазарджик са шампионите на Хисар Оупън 2017. На финала на кортовете на СПА хотел „Хисар“ Милен победи Найден Жеков с 6:0 и взе първия си трофей при второто си участие в семейната СПА верига „Уикенд тур“. Марияна пък макар и трудно се наложи при дамите и защити титлата си от миналата година.

Заради капризите на времето надпреварата се проточи в два поредни уикенда, но това по никакъв начин не намали желанието на играчите за победа, а на семействата им –да се забавляват и да релаксират в прекрасната база на хотела. В групите при мъжете имаше много оспорвани разигравания, като най-интересни мачове се получиха между Красимир Минтов и Омуртаг Даракчиев, и Милен Иванов и Йордан Пичуров.

В първия полуфинал Краси игра с Найден Жеков, като за тях това беше първа директна среща. Двамата направиха истински спектакъл от 2 ч и 3 мин, в който Найден се нагоди по-добре на осветлението и с един пробив успя да се класира с резултат 9:6 за своя втори финал след далечната 2013 в Априлци.

Другата полуфинална среща предложи не по-малко емоции. Местният ас Милен Иванов се изправи срещу Петър Бозуков от Казанлък. Двамата също се движиха гейм за гейм, като непрекъснато си разменяха пробиви. В края на мача Милен стабилизира играта си и успя да се класира за своя първи финал от веригата с победа 9:7.

Преди последния мач от турнира финалистите видимо не бяха в оптимална физическа форма. Милен обаче успя да се наложи безапелационно, не даде нито един гейм на Найден Жеков и спечели с 6:0.

„Изключително съм доволен от състезанието – сподели след края на срещата Милен. - Участвам за втори път в турнирите на Уикенд тур и мога да твърдя, че това е надпреварата с най-добра организация в аматьорския тенис. Тренирах много, за да спечеля и съм наистина щастлив. Поздравявам финалиста, който победи във всички мачове преди нашата среща. Наблюдавах го в другите двубои и успях да изградя правилна стратегия. Изпращах 90 процента от ударите си на бекхенда му, за да не може да атакува, както от форхенд, а след това натисках топките. Най-трудният ми мач обаче беше на четвъртфинала срещу Йордан Пичуров, който ме водеше с 6:1. Успях да се върна в мача и да го бия 9:6. Времето беше горещо и влажно, но съм доволен.“

Турнирът при жените предложи не по-малко емоции. Дамите играха в една група, а миналогодишната шампионка Марияна Динкова от Пазарджик защити титлата си с доста усилия. В последната си среща тя изигра много труден мач срещу Ива Дарданова, но успя да спечели с 9:6.



От своя страна Ива остана втора в крайното класиране след два часа игра с Маргарита Горчева и обрат от 1:6 до 9:8.

Всички дами и двамата финалисти при мъжете получиха козметични комплекти от „Роза импекс“. Спонсорът на веригата „Баболат“ награди с ваучери всички финалисти от двата формата.

Следващият турнир от „Уикенд тур“ е в „РИУ Правец Ризорт“ от 4 до 6 август, но схемите и при мъжете, и при жените са запълнени. Желаещите да се включат във веригата могат да го направят като заявят участие за турнира през септември в „Санта Марина Созопол“ от 15 до 17 септември. Повече информация – на сайта на веригата Weekendtour.bg.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти