Вики Томова с първа голяма победа

Вики Томова с първа голяма победа

Виктория Томова постигна първа победа в кариерата си в основна схема на турнир на WTA. 22-годишната софиянка направи това в първия кръг на състезанието с награден фонд 250 000 долара в Бостад, Швеция. Тя водеше с 6:4, 2:2, когато Юлия Гьоргес се отказа поради контузия. 28-годишната германка бе поставена под номер 8 и е 40-а в световната ранглиста, като преди няколко дни игра на финала в Букурещ.

Томова започна турнира от квалификациите, където записа победа и загуба, но намери място в основната схема като “щастлива губеща”. С днешния успех Вики си осигури 30 точки за световната ранглиста, а има и още 12 спечелени от квалификациите, както и общо 4420 долара от наградния фонд. Във втория кръг тя ще се изправи срещу Александра Крунич от Сърбия.

Гьоргес се отказа в момент, в който отстъпи инициативата във втория сет. Първата част Томова игра много силно и не допусна нито една възможност за пробив при свой сервис. Тя бе допускаше грешки много рядко и постави в трудно положение съперничката си. При 4:3 страхотен минаващ удар на Вики доведе по първи брейк пойнт в мача, но германката се справи. При следващото подаване на Юлия обаче българката се възползва от шанса си и сложи край на сета. Във втория сет Гьоргес стигна до пробив, с който поведе с 2:1, но той веднага бе върнат и в петия гейм германката реши, че не може да продължи повече.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти