Остапенко се протяга към първа титла извън Големия шлем

Остапенко се протяга към първа титла извън Големия шлем

Поставената под номер 1 в основната схема на тенис турнира от сериите WTA International в Сеул Альона Остапенко се класира на полуфиналите, след като се наложи с 6:3, 6:1 над парагвайката Вероника Сепеде.

По-рано през месец септември Остапенко проби в топ 10 на световната ранглиста, а оттогава няма нито един загубен сет, като за последно бе победена от Даря Касаткина в трети кръг на US Open. Латвийката успя да стигне до успеха над Сепеде чрез 23 уинъра и четири пробива от седем възможности.
Тя ще срещне на полуфиналите квалификантката от Тайланд Луксика Кумкум, която за първи път е на такава фаза на турнир на WTA от Осака 2014 насам, като поднесе изненадата с 6:3, 6:3 над четвъртата поставена в Сеул Сорана Кърстя.
Втората ракета на Холандия Рихел Хогенкамп пък елиминира 19-годишната австралийска квалификантка Пришила Хон с 6:3, 6:4, за да стигне до първия в кариерата си полуфинал от календара на WTA. Тя ще се изправи срещу бразилката Беатриз Хадад Мая, победила Сара Сорибес (Испания) с 6:4, 6:4.
Ако фаворитката Остапенко оправдае очакванията и триумфира в Сеул, ще спечели едва втората титла в професионалния си път досега, тъй като единствено има на сметката си отличието от “Ролан Гарос”.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти