Джокович търси партньор на Агаси

Джокович търси партньор на Агаси

Новак Джокович търси нов треньор, който да работи в екип със сегашния му наставник Андре Агаси. В интервю за сръбското издание „Новости“ тенисистът разкри, че разглежда „няколко имена“, които не са на бивши №1 в света.

„Търся някой, който не е бивш №1 в света, но е имал възхитителна кариера и е бил в състояние да покаже най-доброто от себе си на корта. Важно е ценностите му да бъдат в съответствие с моите“, разкри Джокович.

Сърбинът в момента се възстановява от контузия в лакътя, която получи през лятото и заради която обяви край на сезона си още след Уимбълдън.

„Това, което се случи с мен, не може да бъде описано само с една дума. Големият проблем беше контузията в лакътя. Не можех да тренирам по начина, по който исках, а това оказваше влияние на играта ми като цяло. Нямах желание да взимам толкова дълга пауза, но проблемът с контузията се задълбочаваше“, каза Ноле.  

Неочакваната почивка позволи на Ноле да остане няколко месеца в родината си Сърбия и в Монте Карло, където живее от години. През това време неговата съпруга Йелена го дари с второ дете. „Прекарах време със семейството и приятелите ми, радвах се на малките неща. Когато се събудя сутрин не тичах към тренировъчния корт, а си играех с децата“.

Бившият водач в ранглистата засипа с похвали Роджър Федерер и Рафаел Надал, които миналата година също отсъстваха дълго от корта, преди да се завърнат победоносно този сезон и да поделят титлите от Големия шлем.

„Федерер и Надал са уникални – те са сред най-добрите играчи в историята на спорта. Те ми повлияха да стана този, който съм. Техните примери показват, че е възможно да се върнеш на върха след период, в който не си имал желаните резултати“.

Меридиан Мач

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти