Гледай на живо

100 години ски спорт в България

Халеп пречупи Гарсия на старта на “червената” група

Халеп пречупи Гарсия на старта на “червената” група

Световната номер 1 Симона Халеп доказа реномето си с впечатляваща победа 6:4, 6:2 срещу Каролин Гарсия в първия мач от “червената” група в Шампионата на WTA в Сингапур. Срещата бе повторение на сблъсъка им в Пекин от преди две седмици, когато французойката записа първи успех в кариерата си над румънската си опонентка. В Сингапур обаче Халеп се нуждаеше от само 87 минути, за да запише трета победа в четвърти двубой с Гарсия и да прекрати невероятната й поредица от 11 победи, осигурили титлите в Ухан и Пекин.

Това е първото участие на Халеп като световната номер 1 в каквото и да е събитие от календара на WTA, докато пък Гарсия заслужи мястото си в Сингапур именно с двата поредни триумфа.
Първият сет бе спечелен от Халеп най-вече заради грешките на французойката - 12 срещу 7, която иначе имаше предимство в успеваемостта от първи сервис (63% срещу 58%) и при уинърите (9:5). Във втората част защитата на румънката бе изключителна и тя не допусна толкова печеливши удари, подобри подаването си, остана все така дисциплинирана в разиграванията и не направи голям брой грешки.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички