Григор няма да излезе на корта днес просто да отбие номера

Григор няма да излезе на корта днес просто да отбие номера

Мнозина определят днешния мач между Григор Димитров и Пабло Кареньо Буста като протоколен и без значение, тъй като българинът си осигури предсрочно място на полуфиналите в Лондон. Сметките обаче показват друго и то е, че при евентуална победа българинът ще спечели още 200 точки за световната ранглиста и ще се доближи до мечтания топ 3. Освен това този мач е важен за самочувствието и увереността на Григор, който е дебютант в турнира на 8-те най-добри тенисисти през сезона.

Самият Димитров заяви, че днес няма да излезе на корта просто да отбие номера. “Всеки мач е важен за мен. Ще се опитам да играя най-добрия си тенис, на който съм способен. Остават още няколко срещи до края на годината и искам да дам максимума в тях”, категоричен е 26-годишният хасковлия.

Пабло Кареньо Буста влезе като резерва на контузения Рафаел Надал в групата “Пийт Сампрас”, която предсрочно бе спечелена от Григор Димитров. Той обаче показа добра игра срещу Доминик Тийм, макар и да загуби с 3:6, 6:3, 4:6. Българинът пък до този момент записа победа с 6:3, 5:7, 7:5 срещу австриеца и буквално прегази като валяк Давид Гофен с 6:0, 6:2. Българинът започна турнира в “О2 Арена” в Лондон като шести в света, но има шанс да завърши годината в топ 3.

Другият сериозен довод, за да търси Григор задължителна победа тази вечер, е и немалкият награден фонд на финалния Мастърс. Всеки успех в групата носи на тенисистите по 191 хиляди долара. Самото участие гарантира тази сума, което означава, че до момента Димитров е заработил 573 000 долара.
Буста и Григор излизат на корта не преди 22:00 часа българско време, като мачът ще бъде предаван пряко по Mtel Sport 1. Днешният двубой ще е пети в тяхното съперничество. До момента двамата са си разделили по две победи. Испанецът стигна до успех при последните им две срещи - на "Мастърса" в Мадрид през 2016-а със 7:6, 6:4 и този сезон в третия кръг на “Ролан Гарос” със 7:5, 6:3, 6:4, но от друга страна Григор спечели единствения им сблъсък на твърда настилка. Това стана на "Мастърса" в Париж през 2015 година, когато българинът се наложи с категоричното 6:4, 6:1.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти