Федерер: Разочароваща загуба, но имах невероятен сезон

Федерер: Разочароваща загуба, но имах невероятен сезон

Роджър Федерер сподели разочарованието си след загубата от Давид Гофен на полуфиналите в Лондон. Белгиецът изненадващо спечели с 2:6, 6:3 ,6:4 на Финалите на ATP.

"Разочароващо е, но той игра много силно. Ключовият момент беше в началото на втория сет. Той започна да играе по-добре. Вече не правеше много грешки. Моето ниво падна", заяви Федерер след мача.

Той обаче допълни, че тази загуба е малко разочарование на фона на фантастичния сезон: "Беше невероятна година за мен. Толкова съм щастлив, че играх на това ниво от началото до края. Малко е разочароващо, че завършвам по този начин, но днешният резултат е от по-малко значение, ако погледна целия сезон. Изключително съм щастлив от сезона."

Роджър коментира и шансовете на Гофен за триумф в Лондон: "Разбира се, че може да стигне до титлата. Надявам се, че не ме е победил за удоволствие и да се предаде на финала."

Федерер говори и за плановете си, като сподели, че очаква с нетърпение следващия сезон, когато на корта ще се завърнат Новак Джокович, Анди Мъри, Стан Вавринка и още няколко от водещите тенисисти.
"Сега няма да почивам шест месеца, както миналата година, а две-три седмици. Надавям се, че ще играя добре в Австралия. Нямам търпение да отида там отново, каза швейцарецът. - Очаквам от играчи, които са били много високо в ранглистата, печелили са Шлемове, като Стан, Анди и Новак, големи неща. Може би не от самото начоло, но няма да се изненадам, ако се получи и при тях. Също и Рафа, така че...
Останалите, не знам какви са им проблемите. Надявам се Кей, Томас, Милош да намерят пътя обратно към Тура и предпочитам да бъдат в Австралия, защото това би било епично завръщане на всички. След това добавете и новите момчета от Финалите на ATP, които направиха страхотен сезон. Те са уверени, искат да останат в топ 10, отново да се класират за последния турнир. Мисля, че началото на годината ще е страхотно и го очаквам с нетърпение."

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти