Невероятно! Българин завършва годината като №3 в света!

Невероятно! Българин завършва годината като №3 в света!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е №3 в ранглистата на ATP. Нещо повече, 26-годишният хасковлия няма как да бъде изместен от тази позиция до края на годината и ще завърши 2017-а като номер 3 в света - рекордно класиране в кариерата на българина до момента.

С победата си срещу американеца Джак Сок на полуфиналите на Финалния турнир на ATP в Лондон в събота вечерта Димитров прибави към актива си още 400 точки. От началото на турнира той е добавил цели 1000 точки, тъй като записа и три победи в груповата фаза, а всяка от тях му донесе по 200 точки. Така в момента Димитров има 4650 точки, като това ще бъде отразено официално при обновяването на световната ранглиста в понеделник. Така или иначе обаче това вече е факт и Григор измести от третата позиция 20-годишния германски суперталант Александър Зверев, който остава с 40 точки по-малко от нашето момче - 4610. Максималният брой точки, с които Григор може да завърши годината е 5150.

Нов знаменит успех на Григор Димитров!@@@

Като №1 сезона завършва испанецът Рафаел Надал с 10645 точки, а втори с 9605 е Федерер, който в първата третина на 2018-а има да защитава много точки, натрупани след титлите на Australian Open и на “Мастърс”-ите в Индиън Уелс и Маями. Димитров също има да защитава доста точки в началото на следващата година, тъй като достигна до полуфиналите в Мелбърн (720 точки) и грабна титлите в Бризбън (250) и София (250).

Нов знаменит успех на Григор Димитров!@@@

Съперникът на Григор на финала - белгиецът Давид Гофен, няма как да измести българина от третото място дори ако триумфира с трофея в неделя. Ако Гофен надделее над Григор, белгиецът ще събере 4275 точки. Гофен, който шокира в първия полуфинал носителя на рекордните 19 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер, има в актива си в момента 3775 точки, които му отреждает седмо място в ранглистата.

ФОТОГАЛЕРИЯ НА ГОЛЯМАТА ПОБЕДА ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти