Първите думи на шампиона след историческия триумф

Първите думи на шампиона след историческия триумф

Новият шампион на Финалния турнир в Лондон - българинът Григор Димитров, трудно криеше емоциите си в речта си след големия триумф в английската столица. Димитров надви белгиеца Давид Гофен на финала със 7:5, 4:6, 6:3 и още при дебюта си в престижната надпревара стана първият български тенисист в историята, който печели ценния трофей.

“Иска ми се да можех да опиша емоциите. Невероятна седмица за мен, една от най-добрите, които съм имал. Поздравления за Давид Гофен и неговия отбор, това е удивителен резултат, той е чудесен играч и положи невероятни усилия. За мен беше чест да играя с него на финала тук”, сподели развълнуваният Димитров при награждаването на корта непосредствено след края на финала.

Фантастичен Григор триумфира в Лондон след голяма битка с Гофен@@@

“Не намирам думите. Благодарности към моя отбор, към семейството ми, майка ми, баща ми и към един човек, който не беше тук - Никол. Страхотно беше да съм тук и да спечеля този турнир. Благодарности на всички, които работят зад кулисите на този турнир”, каза още 26-годишният хасковлия.

Григор бе попитан и дали предвижда ваканция на плажа преди старта на подготовката си за новия сезон. “Не знам дали заминавам за плажа. Искам да се възстановя, но плажът ми изглежда добра опция”, завърши с усмивка Димитров.

ФОТОГАЛЕРИЯ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ТРИУМФ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ!

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти