Димитров: Спечелването на първия сет изигра огромна роля (видео)

Димитров: Спечелването на първия сет изигра огромна роля (видео)

Новият шампион на Финалния турнир на ATP в Лондон и вече трети в световната ранглиста Григор Димитров коментира финала с Давид Гофен и анализира представянето си в състезанието. Димитров отдаде дължимото на белгийския си съперник, когото надви със 7:5, 4:6, 6:3, а след това сподели и какво означава за него тази титла.

“Кое се оказа ключово за победата? Много неща се случиха в този финал. Мисля, че спечелването на първия сет изигра огромна роля за мен. Започнах и да се уморявам леко, не бях същият играч както в предишните срещи, но точно в такива дни наистина ценя много победите.

Давид заслужава големи поздравления за представянето си в този турнир, все пак победи Рафа и Роджър. Страхотно усилие. Много съм щастлив, че споделих този финал с него. Ако можеше, бих споделил и трофея с него, но има само един победител. Доволен съм, че успях да сдържам емоциите си, беше много трудно срещу него.

Фантастичен Григор триумфира в Лондон след голяма битка с Гофен@@@

Тази титла означава много за мен. Конкертно този трофей е много специален, защото първо трябва да се класираш за това събитие, а след това и да играеш успешно в групата си. Този трофей е голяма награда не само за мен, но също и за целия ми екип. Хората от щаба ми наистина го заслужаваха.

Какви ще са целите ми през 2018 година? Трябва ми малко време, имам нужда от няколко дни почивка. Трябва да направя равносметка на цялата ми година и да видя какво бих могъл да правя по-добре в играта ми. Всички знаем как да играем тенис, но ако искаш да печелиш дори още по-големи трофеи, трябва да продължаваш да се развиваш и усъвършенстваш, да си още по-постоянен. Много съм доволен от начина, по който проведох тези две седмици тук - подготовката и всичко останало, но пред мен има още много работа”, сподели в интервю на корта за Tennis TV Димитров.

ФОТОГАЛЕРИЯ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ТРИУМФ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ!

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти