Федерер ще играе на клей през 2018?

Федерер ще играе на клей през 2018?

Световният номер 2 и носител на безпрецедентните 19 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще се включи в тенис турнирите на клей през 2018 година, след като пропусна целия сезон на червено през настоящата. Това обяви Клаудио Мецадри - бивш швейцарски тенисист, стигал най-много до 26-а позиция в световната ранглиста, който поддържа връзка с Маестрото и наскоро обсъждал с него този въпрос.

“Няколко пъти се виждахме в Базел, той е много щастлив. Ще играе още няколко години, защото прави програмата си много добре. Каза ми, че възнамерява да играе и на клей догодина, но трябва да свикваме да го гледаме в действие на по-малко турнири”, коментира Мецадри пред “SportFace”.

Федерер спечели Australian Open и "Уимбълдън" през 2017 година, плюс това направи "слънчев дубъл" на турнирите от сериите "Мастърс" в Маями и Индиън Уелс, също така покори още едно събитие от най-голямата категория на АТР - в Шанхай, а и триумфира в любимите си надпревари от ранга АТР500 в Базел и Хале.
Последният мач на Маестрото на клей е на “Мастърс”-а в Рим през 2016 година, когато отпадна на осминафиналите с 6:7(2), 4:6 от 15-ия в света тогава Доминик Тийм, а последният му финал е също в Рим, но през 2015-а - 4:6, 3:6 от Новак Джокович. Последната титла на швейцареца на червено е пак преди две години - в Истанбул (АТР250) след 6:3, 7:6(11) над Пабло Куевас.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти