Хотшот на Григор Димитров избран за №1 на годината (видео)

Хотшот на Григор Димитров избран за №1 на годината (видео)

Григор Димитров получи поредно признание за великолепното си представяне в АТР тура през изминалия сезон. Негов удар бе избран за “Златен хотшот на 2017 година” в турнирите от сериите “Мастърс 1000”.

АТР подбра девет майсторски изпълнения, за които феновете гласуваха в продължение на шест дни. Отличеният удар на Григор е волето му след плонж срещу Юичи Сугита в четвъртфиналите на турнира в Синсинати. То бе избрано за най-добро отиграване на турнирите от сериите Мастърс, печелейки 33% от вота. Димитров спечели въпросния двубой с 6:2, 6:1, а впоследствие триумфира и с първата си титла от сериите.



Далеч зад него втори се нареди Пабло Куевас с пасинг шот, спечелил му 13% от гласовете, а на трето място е отново удар на Григор с 12%.

Първата ни ракета изпрати най-успешния сезон в кариерата си до момента, в който се поздрави със спечелването на четири титли (Бризбън, София, Синсинати и Лондон), финал в Стокхолм, полуфинал на Откритото първенство на Австралия (загуба от Надал в пет сета) и достигането до №3 в световната ранглиста. Черешката на тортата, разбира се, беше трофеят му от Финалния турнир на АТР в Лондон, в който участваха осемте най-добри през сезона играчи.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти