Гледай на живо

Нов сблъсък между Лудогорец и Хебър - този път за Купата, на живо от Разград със съставите

Цонга се измъкна след пет сета срещу новата надежда на тениса

Цонга се измъкна след пет сета срещу новата надежда на тениса

Жо-Вилфред Цонга имаше нужда от пет сета и 3 часа и 37 минути, за да се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Поставеният под номер 15 французин победи 18-годишния Денис Шаповалов с 3:6, 6:3, 1:6, 7:6(4), 7:5 и чака победителя от двубоя между Ник Кирьос и Виктор Троицки.

Цонга губеше с 2:5 в петия сет, а канадецът доминираше след пробив във втория гейм. 32-годишният французин обаче намери сили да обърне сета и с пет поредни гейма да стигне до победата. Шаповалов сервираше за мача при 5:3, но вкара само един път първи сервис и съперникът му се възползва от това.

"Разбира се, че съм изморен, но съм много щастлив. Борих се здраво днес. Не е лесно да играеш срещу тези младите. Те се хвърлят за всяка топка и ми беше трудно да се защитавам", сподели Цонга, който игра на финала в Мелбърн през 2008 г.

Марин Чилич нямаше подобни проблеми. Поставеният под номер 6 хърватин спечели с 6:1, 7:5, 6:2 срещу Жоао Соуса. Той започна блестящо, като загуби само две точки на свой сервис и вкара седем аса в първия сет, като го приключи за 21 минути. Португалецът оказа по-сериозна съпротива във втората част, но допусна пробив в 11-ия гейм. Чилич проби и в началото на третия сет, което съвсем сломи съперника му. Той ще спори с американеца Райън Харисън за място на осминафиналите.

Пабло Кареньо Буста ще се изправи срещу поставения под номер 23 Жил Мюлер в третия кръг. Испанецът водеше с 6:2, 3:0, когато Жил Симон се отказа поради контузия. Мюлер пък трябваше да играе пет сета срещу Малек Джазири от Тунис, но стигна до успех с 7:5, 6:4, 6:7(5), 3:6, 6:2.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички