Надал продължава уверено напред

Надал продължава уверено напред

Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия след победа с 6:3, 6:4, 7:6(4) над Леонардо Майер от Аржентина. Световният номер 1 срещна по-голяма съпротива, отколкото в първия кръг, но бе стабилен и продължава напред.

Майер го измъчи миналата година на US Open, като успя да спечели сет срещу испанеца. Сега отново му създаде някои проблеми, но Рафа показа някои от типичните си блестящи удари. Изненадващо Надал допусна пробив, когато сервираше за мача при 5:4 в третия сет. След това обаче той показа класата си в последвалия тайбрек.

Носителят на 16 титли от Големия шлем започна късно подготовката си за новия сезон и не игра официални мачове преди да пристигне в Мелбърн. Той ще има възможност да навлезе в още по-добра форма за решителните мачове, тъй като жребият бе блакосклонен към него. Следващият му съперник е Дамир Джумур от Босна и Херцеговина. Първото по-сериозно предизвикателство може да е чак на четвъртфиналите, където може да се изправи срещу Марин Чилич.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти