Вожняцки надигра Бертенс, Остапенко отпадна

Вожняцки надигра Бертенс, Остапенко отпадна

Поставената под №2 Каролин Вожняцки се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия. Бившата лидерка в ранглистата на WTA, която има шанс отново да стъпи на върха след края на турнира от “Големия шлем” в Мелбърн, надигра поставената под номер 30 холандка Кики Бертенс с 6:4, 6:3.

Датчанката взе първите три гейма в първия сет и сервираше за спечелването му при 5:3, но допусна пробив. Веднага след това обаче самата Вожняцки проби съперничката си и сложи край на първата част.

Във втория сет сценарият се повтори и полуфиналистката от 2011 година Вожняцки поведе с 3:0, а при 5:3 сервираше за място в следващата фаза. Макар и след маратонски гейм, изпълнен с мачболи за датчанката и възможности за пробив за холандката, Вожняцки успя да прекърши съперничката си и достигна до 1/8-финалите.

Следващото препятствие пред Вожняцки се казва Магдалена Рибарикова (Словакия), която е поставена под №19.



В същото време, естонката Анет Контавейт (№32 в схемата) поднесе най-голямата изненада през днешния ден. Тя елиминира шампионката от “Ролан Гарос” Альона Остапенко (Латвия). Естонката надви поставената под №7 Остапенко с 6:3, 1:6, 6:3. Следващата й съперничка е испанката Карла Суарес Наваро.

Остапенко имаше проблем с контузия на лявото бедро, което беше превързано след медицински таймаут след първия сет. При завръщането си на корта латвийката не изглеждаше да има проблеми и спечели категорично втората част, но в третия сет Контавейт взе четири поредни гейма, за да триумфира.

Поражението е трето за Остапенко от началото на сезона под ръководството на новия й треньор Дейвид Тейлър, като тя отпадна в първия кръг на турнирите в Шънчжън и Сидни преди Откритото първенство на Австралия.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички