Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Мария Шарапова се разби в германска стена (видео)

Мария Шарапова се разби в германска стена (видео)

Анжелик Кербер разби Мария Шарапова с 6:1, 6:3 и се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. Германката изигра отличен мач и не остави никакви шансове на съперничката си. Тя приключи битката на бившите номер 1 в света за 65 минути.

Кербер, която спечели в Мелбърн през 2016 г., започна агресивно и постигна пробив още в първия гейм, а от тук започна тоталния контрол върху сета. Рускинята успя да вземе третия гейм, но това се единственият в нейна полза в първата част. Анжелик доминираше със сервиса си и от дъното на корта. Тя се справяше с мощните удари на Шарапова, която опита да промени нещо с няколко по-разнообразни отигравания, но германката имаше отговор и на тях.

В началото на втория сет след 15-ата непредизвикана грешка на Мария тя допусна пробив и изоставаше с 0:2. По всичко личеше, че няма как да се върне в мача, но носителката на 5 титли от Големия шлем за пореден път показа, че не се предава и трябва да бъде победена. Кербер й помогна след гейм, в който направи няколко грешки. Шарапова изравни за 2:2 и заигра по-уверено. Кербер обаче просто бе по-добра, стигна до нов пробив за 5:3 и след това сложи край на мача.

Германката, която преди два дни отпразнува 30-ия си рожден ден, записа 12-та победа от началото на годината. Тя демонстрира блестяща форма в Мелбърн, като има само 13 загубени гейма от началото на турнира.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти