Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Джокович показа класа, за да стигне 4 кръг в Мелбърн (видео)

Джокович показа класа, за да стигне 4 кръг в Мелбърн (видео)

За 11 пъти в кариерата си величието Новак Джокович се класира за 4 кръг на Australian Open, след като показа много класа и изигра най-добрия си мач в турнира до момента, за да елиминира Алберт Рамос-Виньолас с 6:2, 6:3, 6:3 за 2 часа и 23 минути игра. Сърбинът загатна за някогашната си сила и напълно обезличи 22-ия в схемата испанец, като Джокера бе и много по-прецизен на корта, в сравнение с изпълнения с грешки двубой срещу Гаел Монфис в предишната фаза.

Джокович този път имаше комфорта да играе във вечерната сесия на нормална температура, а единствената лоша новина за него бе медицинския таймаут, в който си взе за масаж на левия крак при 3:1 преднина във втория сет. Още в края на първия сърбинът опитваше да разтегне крака си, за да успокои болежките, но те не му попречиха да доминира изцяло срещу левичаря от Испания.

Ноле бе убедителен на сервис и вкара 63% от първия, като спечели внушителните 80% от разиграните след него точки, а и 50% от точките след второто си подаване. Той шест пъти трябваше да защитава брейкбол и се справи перфектно във всички случаи, като в същото време успя да пробие пет пъти съперника си. Джокович наниза 37 уинъра срещу 21 за Рамос-Виньолас, като бе много комфортен от бекхенд, както и от форхенд страната си.

Следващият му опонент ще бъде 59-ия в света Хьон Чун, който поднесе изненада с елиминацията в петсетов сблъсък на световния номер 4 Александър Зверев. Любопитното е, че езикът на тялото на Джокович по време на мача не рефлектираше на играта му, защото сърбинът често биваше изнервян от грешките на един от съдиите на линията и като цяло не се усмихваше по време на двубоя с испанеца.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти