Сензацията Чунг: Като млад се опитвах да копирам Новак, той е моят идол (видео)

Сензацията Чунг: Като млад се опитвах да копирам Новак, той е моят идол (видео)

Южнокореецът Хюн Чунг заяви непосредствено след победата си срещу шесткратния шампион на Australian Open Новак Джокович, че сърбинът е негов идол. Чунг надви Ноле със 7:6 (4(, 7:5, 7:6 (3) на осминафиналите.

"Този четвъртфинал е сбъдната мечта. Радвам се, че се осъществи. Не знам как го направих. Много съм щастлив от победата и от представянето ми. Чест беше да играя срещу Новак, а това, че го победих, е просто невероятно. Когато бях по-млад, се опитвах да копирам неговата игра. Той е моят идол“, коментира Чун.

"След като той изравни от 0:3 до 3:3 точки в тайбрека на третия сет, не се притесних. Казах си, все пак това е Новак Джокович, не можеш да очакваш да го победиш всеки ден в три сета. Бях готов да играя и още 2 два часа, ако се наложи, защото съм по-млад от него“, допълни той.

21-годишният южнокореец ще играе на четвъртфиналите срещу дебютанта в основната схема в Мелбърн Тенис Сандгрен (САЩ), който надделя над поставения под номер 5 Доминик Тийм (Австрия) с 6:2, 4:6, 7:6(4), 7:9(7), 6:3 по-рано днес.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти