Гергана Топалова приключи на "Аустрелиън Оупън"

Гергана Топалова приключи на "Аустрелиън Оупън"

Българката Гергана Топалова отпадна във втория кръг на двойки при девойките на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Топалова и Даниела Висмане (Латвия), поставени под номер 6, загубиха от американките Далейна Хюит и Пейтън Стърнс с 3:6, 0:6 след само 48 минути на корта.

Двубоят започна с ранна размяна на пробиви, но след 2:2 Хюит и Стърнс спечелиха 10 от следващите 11 гейма, за да триумфират.

Два дни по-рано Гергана Топалова приключи участието си и на сингъл след загуба в първия кръг с 1:6, 7:6(6), 6:7(7) от американката Пейтън Стърнс. 17-годишната пловдивчанка играеше с превръзка на коляното заради контузия, получена миналата седмица.

Стърнс доминираше в първия сет и даде само един гейм на българката.  Гери обаче подобри играта си във втората част. Тя спаси четири мачбола, три от тях в тайбрека, преди да спечели сета. Драмата продължи в третата част, в която се стигна до нов тайбрек. В него Топалова водеше с 6:2, но пропусна четири мачбола. Американката спечели пет поредни точки и след 2 часа и 7 минути стигна до победата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти