Гледай на живо

Левски е мобилизиран за успех в дербито с ЦСКА-София

Кошмарът за Вавринка продължава

Кошмарът за Вавринка продължава

Поставеният под номер 2 в основната схема Стан Вавринка (Швейцария) не успя да завърши мача срещу квалификанта Иля Ивашка (Беларус) от втория кръг на международния турнир по тенис в Марсилия (Франция) с награден фонд 718810 евро.

Вавринка загуби първия сет с 4:6, а след 1:1 във втората част прекрати участието си след 55 минути на корта. Все още не е ясна точната причина за решението на швейцареца, който имаше проблеми с лявото коляно през миналия сезон.

Вавринка се завърна на корта за "Аустрелиън Оупън" след половин година пауза, но в последните седмици демонстрира, че здравословният проблем продължава да го мъчи.

"Тренировките в последните два дни минаха добре, но мачът винаги е нещо различно. Очевидно е тежко, но трябва да се фокусирам върху положителните неща всеки ден и да работя здраво", заяви Вавринка след двубоя.

Това е трета поредна загуба за бившия №3 в света след поражението от Мирза Башич на полуфиналите на DIEMA XTRA Sofia Open и ранното отпадане от холандеца Талон Грикспоор в Ротердам.

Иванка, който е 193-и в световната ранглиста, ще играе на четвъртфиналите срещу Никола Маю (Франция). Представителят на домакините елиминира номер 6 в схемата Жил Мюлер (Люксембург) с 3:6, 6:2, 6:4 за 1:40 час.

Номер 4 Томаш Бердих (Чехия) победи Стефано Травалия (Италия) с 5:7, 7:6(4), 6:3. Италианецът наниза 18 аса. Следващият съперник на чеха е Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина).

Номер 9 Карен Хачанов (Русия) елиминира Миша Зверев (Германия) с 6:2, 6:1, а осмият поставен Филип Крайнович (Сърбия) спечели срещу Жил Симон (Франция) с 6:3, 6:3.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти