Бертенс продължи победната си серия в Нюрнберг

Бертенс продължи победната си серия в Нюрнберг
Защитаващата титлата си от последните два сезона Кики Бертенс (Холандия) се класира за втория кръг на турнира по тенис в германския град Нюрнберг с награден фонд 250 хиляди долара.

Поставената под номер 3 Бертенс разгроми за час с 6:1, 6:1 квалификантката Деяна Раданович, която направи дебют в основната схема на състезание на WТА.

Така 19-ата в световната ранглиста холандка записа 13-и пореден успех в Нюрнберг.
Във втория кръг тя ще играе срещу представителка на домакините, която ще бъде определена след двубоя между Карина Витхьофт и Мона Бартел, който беше прекъснат преди началото на втория сет при 7:5 за Бартел заради дъжд.
Чехкинята Кристина Плишкова наниза 10 аса и елиминира в първия кръг поставената под номер 2 германка Юлия Гьоргес с 6:2, 6:7(10), 7:6(5).
Тя пропиля аванс от сет и 3:1 гейма във втория, в тайбрека на който пропусна и мачбол при 6:5 точки. Третата част премина без пробиви, а в тайбрека чехкинята показа по-здрави нерви в края и триумфира.
Съперничка на Плишкова във втория кръг ще бъде Лара Аруабарена (Испания), полуфиналистка в надпреварата през 2015 година.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти