Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Григор: Може би това е моментът да направя следващата стъпка

Григор: Може би това е моментът да направя следващата стъпка

Григор Димитров вярва, че ранен двубой срещу Новак Джокович може да бъде повод българинът да направи следващата стъпка в кариерата си. Петият в света може да се изправи срещу сърбина във втория кръг на турнира в Куинс. Преди това обаче двамата трябва да спечелят срещите си от първия кръг.

27-годишният Димитров има една победа от седем мача срещу носителя на 12 титли от Големия шлем. Според него обаче е дошло времето да постигне някои големи победи на трева. "Очевидно ще бъде тежка битка, но първо трябва да преодолеем първия кръг. Някои играчи, които не са били поставени, са имали успехи, но в същото време е време да играя, време е да направя стъпка нагоре. Срещу когото и да играя в първите кръгове, тук съм, за да направя разликата", коментира Григор.

"Много неща в живота са въпрос на точното време и може би това е времето за мен, а за да направя следващата стъпка, трябва да мина през тези играчи рано. Не искам да се поставям в ролята на фаворит, но искам да кажа, че харесвам шансовете си. Тревата понякога може да бъде непредвидима. Трябва да си готов, да използваш шансовете си при сервис на съперника, да бъдеш концентриран през целия мач", допълни тенисистът от Хасково.

Григор се завръща в Лондон за първи път след триумфа си на Финалите на ATP през миналия ноември. Българинът не крие, че пристига в английската столица с приятни спомени: "Лондон е сцена на някои от най-добрите ми резултати. Чувствам, че това е едно от местата, където бих живял. Тук се чувствам отлично. С Куинс и "Уимбълдън" това е място, което се превръща в мой дом за четири или пет седмици в годината".

"Победата ми на Финалите на ATP беше нещо свежо и ново. Хубаво е за разнообразието и беше толкова специален момент за мен, треньора ми, отбора ми и семейството ми, но най-вече за баща ми - беше възможност да оценя какво е направил", сподели още Димитров.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти