Тийм аут от Хале, Чилич с обрат срещу Мюлер в Лондон

Тийм аут от Хале, Чилич с обрат срещу Мюлер в Лондон

Финалистът на “Ролан Гарос” Доминик Тийм изненадващо отпадна още във втория кръг на турнира на трева в Хале. Поставеният под №3 австриец загуби с 2:6, 5:7 от японеца Юичи Сугита, който ще играе на 1/4-финалите с американеца Денис Кудла. Тийм загуби първите 4 гейма в първия сет и не успя да направи обрат, а във втората част нямаше пробиви до 5:5, но в 11-ия гейм австриецът се пропука на свой сервис и след това японецът сложи точка на спора с помощта на своя начален удар.

Отпадането на Тийм е поредната изненада в турнира. Надпреварата вече напусна поставеният под №2 Александър Зверев. Германецът отстъпи пред хърватина Борна Чорич. От турнира отпаднаха още трима поставени - французите Ришар Гаске (№8) и Люка Пуй (№5), както и японецът Кей Нишикори (№7).

На провеждащия се по същото време турнир в “Куинс Клъб” в Лондон пък поставеният под №1 хърватин Марин Чилич имаше труден мач днес срещу ветерана от Люксембург Жил Мюлер. Шампионът от 2012 година трябваше да прави обрат, но все пак спечели с 4:6, 6:3, 6:3 и на 1/4-финалите ще срещне победителя от 2010 година Сам Куери (САЩ), който надделя днес в три сета над швейцареца Стан Вавринка.

Вавринка пък днес отпадна и от надпреварата на двойки - в тандем с Новак Джокович. Швейцарецът и сърбинът загубиха в първия кръг от Маркъс Даниел (Австралия) и Уесли Коолхоф (Холандия) с 4:6, 6:7 (2) за 73 минути.

В друга срещи в “Куинс” днес на сингъл американецът Франсес Тиафо победи Леонардо Майер (Аржентина) с 6:4, 2:6, 6:4 за 1:50 часа и в спор за място на полуфиналите ще играе с Жереми Шарди (Франция), елиминирал Даниил Медведев (Русия) със 7:6 (6), 6:3.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти