Започват полуфиналите на първия ИТЛ Мастърс 1000 за годината

Започват полуфиналите на първия ИТЛ Мастърс 1000 за годината

Светослав Козалиев и Калин Кънчев, двама от най-опитните тенис аматьори от София, се изправят един срещу друг в петък от 20:00 часа в първия полуфинал на Sofia Lotto Masters 1000, организиран от Интерактив тенис. Срещата ще се играе на Централния корт на Националния тенис център при условия, максимално близки до професионалните – със съдия на стол, чисто нови топки и във формат 2 от 3 сета.

Светослав Козалиев, който е един от ветераните на ИТЛ, победи на четвъртфинала Едиз Батран с 2:0 сета (7:5, 6:1). Батран спечели титлата във втория Мастърс на ИТЛ за 2017-та, но сега не успя да разгърне потенциала си и отстъпи пред по-добрия Козалиев. Калин Кънчев играе за пръв път в турнирите на Интерактив тенис и се класира за този етап на надпреварата след 2:0 сета (6:2, 6:2) над Трифон Стефанов. „За мен това е първи турнир от доста време и играя мач за мач, но се надявам да спечеля титлата – каза Кънчев. – Sofia Lotto Masters е организиран отлично, а форматът на игра е предизвикателство за всички. Записах се за участие, тъй като в схемата са някои от най-добрите аматьори в България и се получиха наистина добри мачове. Разчитам на опита си, натрупан през годините, за да стигна до финала и да победя.“

Вторият полуфинал ще се играе в събота, от 21 часа, като един срещу друг ще застанат Радослав Владимиров, който ще защищава титлата си от миналата година, и победителят от четвъртфинала между Милен Германов и Асен Георгиев (името му ще стане ясно тази вечер). Финалът е насрочен за неделя от 18 часа. Срещите ще се излъчват на живо във Фейсбук, а организаторите и домакините от Националния тенис център канят всички приятели на тениса да дойдат в Борисовата градина и да подкрепят на живо играчите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти