Джокович към Федерер: Благодаря, че ми позволи да спечеля

Джокович към Федерер: Благодаря, че ми позволи да спечеля

Сръбският тенисист Новак Джокович намери сили да се пошегува след спечелването на трофея в Синсинати след 6:4, 6:4 над седемкратния шампион в надпреварата Роджър Федерер. Трофеят беше единственият от веригата “Мастърс”, който липсваше във витрината на Ноле и така той стана първият тенисист в историята, постигнал т.нар. “Златен Мастърс”. Сърбинът имаше до този момент пет загубени финала в Синсинати.

“Това е особен момент за мен, за първи път заставам с трофея на победител на церемонията по награждаването. Загубих пет финала, повечето от Роджър. Благодаря ти, че ме “пусна” да спечеля поне веднъж”, пошегува се Джокович, след което направи ретроспекция на сезона си.

“Тежкият период е за гърба ми. Изненадан съм от бързото си завръщане на високо ниво след операцията, спечелих “Уимбълдън”, а сега и тук, където никога не бях печелил. Беше страхотно да спечеля трофея и нямам търпение да се върна отново тук догодина”, каза още Джокович, който наследи трофея от Григор Димитров, когото отстрани в осминафиналите в три сета.


Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти