Цветан Бешевишки спечели шампионската тениска на Интерактив тенис

Цветан Бешевишки спечели шампионската тениска на Интерактив тенис

Цветан Бешевишки е новият шампион при напредналите в най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис. На финала на Шестия вечерен турнир „Лото“, категория ИТЛ 500, той победи Красимир Маринов с 2:0 сета (4:2, 4:2) и взе жадуваната от много играчи тениска „Лото“. Финалът се игра на централния корт на Българския национален тенис център под ръководството на международния съдия Елена Андонова.

Мачът започна оспорвано от първата точка, а Цветан пое контрол върху развоя на събитията. Още в първия гейм на първия сет той записа пробив и удържа предимството си до края на сета. Вторият сет отново започна с пробив за Цветан и въпреки че Красимир демонстрира много добър бекхенд и сервис, Цветан успя да неутрализира атаките му. Финалът протече без обрати и с коректна игра. Така след близо час Цветан се наложи с 2:0 сета и стана новият шампион при напредналите.

“Това е първата ми титла в Интерактив тенис и вторият ми турнир в лигата – каза Цветан. – Първият беше  Lotto Sofia Masters 2018 през юни, където стигнах до осминафинал. Форматът ми хареса много, защото спокойно можеш да играеш след работа и да излезеш от всекидневния ритъм.

Финалът на Шестия вечерен турнир „Лото“ беше ръководен от международния съдия Елена Андонова, а състезателите не скриха задоволството си от присъствието й на корта.

“Когато има съдия играта върви по-добре и се концентрираш изцяло върху мача – коментира Цветан. – Оспорваните моменти са ясни и въпреки че в тази среща нямаше напрежение, съдията ни даде спокойствие и възможност да покажем какво умеем. През цялото време най-важното беше да удариш топката възможно най-добре, а не да гледаш дали е била аут или вътре. Това е ключово и повлия положително и на мен, и на Красимир.”

От Интерактив тенис дават възможност на участниците в турнирите да поръчат съдия на стол за мачовете си. Все повече играчи се възползват от тази екстра, а причината не е в спорни топки или некоректно поведение на съперника, а заради възможността да се докоснат до професионалния тенис.

През следващата седмица започва надпреварата в категория ИТЛ 250 от Седмия вечерен турнир „Лото“. Мачовете ще се играят от понеделник, 27 август, в тенис клуб 18.82 и са подходящи и за начинаещи, и за средно напреднали. Записването вече е отворено, а заявки за участие ще се приемат до петък, 24 август. Повече подробности за Интерактив тенис и за предстоящите турнири можете да намерите на сайта interactive-tennis.com.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти