Федерер засипа с похвали Джокович

Федерер засипа с похвали Джокович

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер засипа с похвали шампиона в Синсинати Новак Джокович, който го надви с 6:4, 6:4 и стана първият играч в историята със “Златен Мастърс” - триумфи във всички турнири от най-високата категория на АТР.

“Той е велик шампион и трябва да говорим за това, а не за моите пропуснати ретури на втория му сервис. Става въпрос за него, той написа история. Можем да анализираме което и разиграване искате, но акцентът трябва да е върху него. Това е невероятно постижение и се надявам той да е много горд и щастлив.

Накрая на всяка кариера на даден играч правиш равносметка на постигнатото от него и може да питаш кое е най-забележителното постижение? Може би за Ноле е именно “Златния Мастърс”, въпреки че той има толкова титли от “Шлема” и много други неща. Много е трудно да спечелиш дори един “Мастърс”, защото видяхте дори аз как играх днес - беше много изтощителна седмица. Трябва да не губиш ритъм и да подобряваш играта си в движение в течение на седмицата. Той го направи по-добре от всеки и заслужава само поздравления, невероятно е какво постигна”, каза Федерер.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти