Федерер почва със сърбин в Базел

Федерер почва със сърбин в Базел

Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер ще започне кампанията си на тенис турнира от сериите АТР500 в Базел срещу сърбина Филип Краинович следващата седмица. Естествено, Маестрото е първи поставен в основната схема, а след него в нея са Алексадър Зверев и Марин Чилич.

Ако Федерер се справи с първото си предизвикателство в родината, ще срещне Ян-Ленард Щруф или Джон Милман, като впоследствие евентуално може да играе с Джак Сок, Ернест Гулбис, Леонардо Майер или Жил Симон на четвъртфиналите. В половината на Федерер се намира Даниил Медведев, който е и негов потенциален противник на полуфиналите, а иначе руснакът открива участието си в турнира срещу Максимилиан Мартерер, като в неговата четвъртина е и Стефанос Циципас - гъркът пък започва с Жереми Шарди.

Първи съперник на Чилич е Денис Шаповалов и именно този сблъсък изглежда най-вълнуващ на хартия, а не по-малък интерес ще предизвика и участието на Стан Вавринка, макар и като непоставен, като той имаше тежък жребий и започва срещу Адриан Манарино - финалист тази седмица в Москва.

Миналата година Федерер надигра Хуан Мартин дел Потро във финала след обрат в три сета.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти