Джокович вярва, че може да стигне Федерер

Джокович вярва, че може да стигне Федерер

Световният №1 разкри една от големите си цели – да настигне рекорда на Роджър Федерер от 20 титли от Големия шлем. Сърбинът се наслаждава на невероятен сезон, във втората част на който е почти непобедим, въпреки контузията, от която трябваше да се завръща в началото на годината.

Ноле бе извън топ 20 през януари, но спечели Уимбълдън и US Open, като вече има 14 титли от „мейджъри“:

„Вярвам, че мога да изравня рекорда. Наистина го искам. Не знам дали ще стане, но съм убеден, че е възможно. Зависи от много различни фактори. От това колко дълго ще играя.

Зависи и колко дълго време ще поддържам това високо ниво и колко дълго тялото ми ще издържи. В момента вярвам, че има много добър шанс да задържа тези неща. Вярвам в способностите си, но само времето ще покаже дали наистина мога да постигна тази невероятна цел.“

Водачът в ранглистата коментира и въпроса с продължителността на сезона, повдигнат от Зверев:

„Вярно е, че смятам, че трябва да е по-кратък с повече наблягане на качествени големи турнири, не толкова разпръснат. В същото време разбирам и това, че трябва да се създават повече работни места и не искам да отнемам това от турнирите. Има много възможности, може просто да го променим. Да завършим сезона със серия от турнири в Южна Америка, ATP 250 или 500, да приключим сезона с големите надпревари по-рано.

Tенисът е спортът с най-дълъг сезон. Започва на първи януари и завършва на двадесети ноември – всяка седмица има турнири. Разбира се, не е нужно да играеш на всеки от тях, но ако се бориш за №1 залогът е голям, така че ти се налага във всеки един момент от сезона да си концентриран, да се подготвяш, да търсиш най-добрите начини да подобряваш играта си, да печелиш турнири, точки, да завършиш първи. Това е най-голямото предизвикателство в нашия спорт.“

„Хубаво е, че обсъждаме това. Не знам дали нещо ще се промени, не мога да предскажа това, но работим по въпроса.“

Сърбинът ще играе срещу Кевин Андерсън на полуфиналите на Nitto ATP FInals, където все още е непобеден.

TennisKafe.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти