14-годишната сензация Кори Гауф: Целта ми за 2019-a е пробив в топ 100

14-годишната сензация Кори Гауф: Целта ми за 2019-a е пробив в топ 100

Младата американска сензация Кори Гауф си постави високи цели за 2019 г. Тя е само на 14, а вече направи професионалния си дебют през май на турнир във Флорида с награден фонд от 25 хиляди долара. Оттогава тя е играла в три надпревари на ITF, печелейки два мача от основната схема.

Тийнейджърката участва и в квалификациите за US Open, но загуби в първи кръг от Хедър Уотсън.

„Искам да бъда добра професионална състезателка. Целта ми за следващата година е да вляза в топ 100 на WTA“, категорична е най-младата тенисистка с ранкинг точки. В момента Гауф е номер 869 в света.

Американката имаше невероятна 2018 година, в която спечели титлата на сингъл за девойки на Ролан Гарос и трофея на двойки на младежкия US Open. Сезонът завърши с титла от „Ориндж Боул“ – неофициалното световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години от най-високата категория „А“.

„В началото на надпреварата баща ми ми каза: „Това най-вероятно е последният ти младежки турнир. Играй така, както би искала да бъдеш запомнена“. Така мислех и аз. Хората ме свързват най-вече с това, че винаги се боря. Дори когато губех, си казвах: „Така искам да бъда запомнена“, поне в младежкия тенис. Да видим какво ще ми донесе следващата глава“, сподели Кори Гауф.

Въпреки големите амбиции на американката за 2019, все още не е сигурно в колко турнира ще може да участва. От 1995 г. се прилага правилото за приемливост на годините, по-известно като „Правилото Каприати“. То има за цел да предпази младите играчи от претоварване и се свързва с Дженифър Каприати, която през 90-те влиза в топ 10 едва на 14 години, но после страда от редица контузии.

Гауф планира да започне новата година с участие в няколко турнира от категория „ITF World Tennis Tour 25“.

TennisKafe.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички