Тийм отпадна още на старта в Рио

Тийм отпадна още на старта в Рио

Поставеният под номер 1 в основната схема Доминик Тийм отпадна в първия кръг на турнира на клей в Рио де Жанейро. Австриецът претърпя изненадваща загуба от 90-ия в световната ранглиста Ласло Джере от Сърбия с 3:6, 3:6.

Джере успя да пробие на пет пъти сервиса на съперника си, с което записа първа победа в кариерата си над играч от топ 10 на света. Загубата на Тийм обаче далеч не бе единствената изненада за деня, тък като вторият в схемата Фабио Фонини също напусна турнира. Италианецът загуби с 2:6, 3:6 от младия канадец Феликс Оже-Алиасиме.

Другата изненада на деня поднесе словенецът Аляж Бедене, който спечели със 7:5, 7:6(1) срещу поставения под номер 3 Марко Чекинато от Италия. Шестият в схемата Душан Лайович от Сърбия също се сбогува с надпреварата. Лайович падна от британеца Камерън Нори с 2:6, 1:6.

Напред в турнира продължава петият Жоао Соуса от Португалия, който победи с 6:4, 3:6, 6:4 аржентинеца Гидо Пея. В следващия кръг съперник на Соуса ще бъде норвежецът Каспер Рууд.

Защитаващият титлата си от миналата година Диего Шварцман от Аржентина не успя да завърши мача си, тъй като той бе прекратен малко след началото му. Срещата бе спряна заради дъжд при резултат 3:0 в първия сет в полза на съперника му Пабло Куевас от Уругвай.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти