Среща на големите

Среща на големите

Легендата на българския футбол Христо Стоичков се потопи в света на големия тенис. Носителят на “Златната топка” за 1994 година е голям почитател на аристократичния спорт и ще подкрепи Григор Димитров на “Мастърс”-а в Маями. Тяхното приятелство датира от много години, като именно звездата на Барселона от 90-те отваря вратите на дома си за тенисиста, докато той тренира в школата Санчес-Касал в каталунскaта столица.

Както е известно, от доста време Ицо живее със семейството си именно в Маями, заради което той не пропуска да погледа тенис на най-високо ниво, когато дойде време за Miami Open.

Броени дни преди началото на надпреварата Стоичков се срещна и снима с носителя на три титли от Големия шлем Стан Вавринка и с четвъртфиналиста от последния "Мастърс" в Индиън Уелс Карен Хачанов. На фотото присъства и председателят на родната федерация Стефан Цветков.

View this post on Instagram

#miamiopen2019

A post shared by HRISTO STOITCHKOV (@hristo8oficial) on Mar 20, 2019 at 8:06pm PDT

За Григор Димитров това ще е първо участие в турнир от Тура от 20 януари, когато загуби на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия от Франсис Тиафо. Контузия в дясното рамо попречи на първата ни ракета да играе в Акапулко, Ротердам и Индиън Уелс, но сега той изглежда готов да се завърне на корта. Българинът е поставен под номер 24 в основната схема, което му гарантира почивка в първия етап. Във втория кръг негов съперник трябва да бъде победителя от мача между испанеца Фелисиано Лопес и французина Беноа Пер.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти