Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Григор пристигна в Париж за първи турнир от Шлема с Щепанек

Григор пристигна в Париж за първи турнир от Шлема с Щепанек

Григор Димитров пристигна в Париж за участието си на "Ролан Гарос". За него това ще е първи турнир от Големия шлем, в който той ще разчита на треньорския тандем Андре Агаси и Радек Щепанек. При пристигането си на кортовете във френската столица чехът сподели, че са взели решение днес Григор да не тренира на червените кортове на Откритото първенство на Франция.

Щепанек засега не се е обвързал дългосрочно с 28-годишния българин, като на този етап изпробват как ще потръгне работата в екипа. "Ролан Гарос" едва ли ще е най-подходящото място за анализ по отношение на резултатите, тъй като това е турнирът от Големия шлем, на който Димитров се представя най-слабо, а и като цяло клеят не е сред любимите му настилки.

Григор се срина в ранглистата от началото на сезона след поредица от ранни отпадания. На клей той записа две победи в Монте Карло, една в Барселона, отпадна на старта в Мадрид и Рим. Това бе причината да участва с "уайлд кард" в квалификациите на турнира в Женева, където постигна два успеха и влезе в основната схема, но вчера отстъпи на Федерико Делбонис в първия кръг.


Българинът сподели, че е доволен от участието си на турнира в Швейцария, от това, че е тренирал пълноценно миналата седмица и е оптимистично настроен за "Ролан Гарос". Остава да видим дали позитивната му нагласа ще се пренесе и върху играта му в Париж.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти