Трета поредна загуба на трева за Свитолина

Подготовката на Елина Свитолина за Уимбълдън не протича по най-добрия възможен начин. Световната №8 допусна трета поредна загуба и втора на трева, след като отстъпи пред Ализе Корне във втори кръг на турнира от категория Premier в Ийстборн.

Украинката загуби с 3-6 6-7(3) в мач, който продължи два дни заради дъжд. Свитолина отрази мачбол при 4-5 и стигна до тайбрек, но и там не успя да се противопостави на французойката, която продължава напред срещу Дария Гаврилова или Шуай Джън.

Откакто загуби от Гарбине Мугуруса в трети кръг на Ролан Гарос, Свитолина отстъпи на Маргарита Гаспарян в Бирмингам миналата седмица, а сега и на Корне.

Междувременно Кики Бертенс стартира участието си с победа директно от втори кръг. Третата в схемата се нуждаеше от малко под час и половина на корта, за да сломи съпротивата на Юлия Путинцева. Холандката се наложи с 6-4 6-1 и на осминафиналите ще премери сили с Анет Контавейт или Анна-Лена Фрийсдам.

Белинда Бенчич стигна до финал в Майорка миналата неделя и трябваше да играе в Ийстбърн още вчера. Дъждът обаче отложи първия мач срещу Вероника Кудерметова, което се оказа благоприятно за швейцарката и днес тя надделя с 6-3 6-4. Десетата поставена продължава напред срещу Екатерина Александрова.

Шампионката от Майорка – София Кенин, явно не успя да се справи с цялото напрежение и загуби още на старта на Nature Valley Classic от Саманта Стоусър. Австралийката надделя с 6-2 6-3 и продължава към втори кръг срещу четвъртата поставена Анджелик Кербер.

Унс Жабур пък осъществи пълен обрат над Манди Минела след 2-6 6-2 6-1 и е на осминафинал срещу Джоана Конта или Мария Сакари.

TennisKafe.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти