Зверев недоволен от неглижираното поведение на Лендъл

Зверев недоволен от неглижираното поведение на Лендъл

Александър Зверев работи с Иван Лендъл от август насам и спечели два трофея с него в екипа си, включително най-големия в кариерата си – този от финалите на ATP в Лондон. Напоследък обаче германецът не успява да запише убедителни резултати.

В пресконференцията си преди European Open в Хамбург 22-годишният тенисист сподели, че се нуждае от по-голяма отдаденост от носителя на 8 титли от Големия шлем:

„Понякога на тренировъчния корт в продължение на половин час той стои с гръб към мен и ми разказва за играта си на голф. Цялата тренировка продължава два часа.“

В резултат на това след отпадането си от Уимбълдън Зверев е провел разговор със специалиста, наблягайки на този проблем:

„Говорихме по въпроса, казах му, че трябва да се фокусира повече върху тениса.“

В последно време представянето на корта на Саша е повлияно и от проблемите, които го засягат извън тениса. Зверев е замесен в дело срещу бившия си мениджър Патрицио Апей, с когото се разделиха в края на миналия сезон.

„Надявам се скоро вече това да не е проблем. В следващите няколко дни нещата ще се изяснят. Надявам се постепенно всичко да се оправи, за да мога отново да се концентрирам изцяло върху тениса.“

През 2019 г. Зверев е с баланс 25-15, като най-добрите му постижения за сезона са титлата от Женева и финал в Акапулко.

TennisKafe.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти