Мъри няма да играе и на двойки на US Open

Мъри няма да играе и на двойки на US Open

Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри (Великобритания) потвърди, че не възнамерява да участва в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, което започва в края на август. Шампионът в Ню Йорк през 2012 година иска да се концентрира върху подготовката за мачове на сингъл, след като пропусна голяма част от сезона заради операция на тазобедрената става през февруари.

Мъри се завърна на корта през юни със срещи на двойки, като дори спечели титлата заедно с испанеца Фелисиано Лопес на надпреварата на трева в лондонския Куинс Клъб. 32-годишният шотландец и Лопес достигнаха до четвъртфиналите при дуетите на надпреварата от сериите "Мастърс" в Синсинати (САЩ) през тази седмица, където отпаднаха след драматично поражение със 7:6(5), 5:7, 4-10 от британците Нийл СКупски и Джейми Мъри, който е брат на Анди.

"Няма да играя на двойки на Откритото първенство на САЩ. Мисля, че приключих с мачовете при дуетите. Целта ми е да възвърна формата си на сингъл и реших да се концентрирам изцяло в тази посока", заяви Мъри.

Трикратният шампион турнирите от Големия шлем изигра първия си мач поединично от Откритото първенство на Австралия през януари именно през тази седмица в понеделник в Синсинати, където загуби с 4:6, 4:6 от французина Ришар Гаске, който пък вече е полуфиналист. Мъри ще играе през следващата седмица на турнира в Уинсън-Сейлъм, където ще стартира срещу номер 72 в света Тенис Сандрген (САЩ). Той дори планира при необходимост да участва в турнири от сериите "Чалънджър", за да получи възможност да натрупа повече игрова практика.

"Мисля, че играх доста прилично срещу Гаске в първия ми мач на сингъл от доста дълго време. Ако се представя силно в Уинстън-Сейлъм, ще знам, че нивото ми е достатъчно добро, за да мога да печеля мачове в Тура на АТП. Но ако не се получи, може би ще има смисъл да сваля нивото и да участвам и в няколко по-малки турнири", добавя той.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти