Григор Димитров потвърден за участие на турнира в Пекин

Григор Димитров потвърден за участие на турнира в Пекин
Най-добрият български тенисист Григор Димитров е потвърден за участие в тенис турнира от сериите АТР 500 в Пекин. Организаторите обявиха днес списъка с приетите за директно влизане в основната схема при мъжете и при дамите, като в тях фигурира и Гришо.


Любопитното е, че отдела за връзки с обществеността на турнира е направил лека грешка с изписването на най-доброто представяне в Пекин на българина. Той е финалист от 2016-а, а не от 2018-а, както е записан в таблицата със сигурните участници до момента.


Миналият сезон Григор бе спрян в три сета от Душан Лайович на 1/16-финалите, след като бе победил преди това Тенис Сандгрен, а първоначално в първия си двубой трябваше да срещне Райън Харисън.


Григор през 2017-а изигра красив и оспорван двубой на полуфиналите в Пекин срещу Рафаел Надал, в който отстъпи с 3:6, 6:4, 1:6, а преди това бе победил Хуан Мартин дел Потро и Роберто Баутиста Агут.
През 2016-а дойде именно най-доброто представяне на българина в китайската столица, когато отстъпи на финала на Анди Мъри с 4:6, 6:7(2), а по пътя към битката за трофея срази Стийв Джонсън, Люка Пуй, Рафаел Надал и Милош Раонич.


Димитров има 9 победи и 6 поражения в Пекин, а турнирът ще се проведе между 30 септември и 6 октомври. Гришо очаква да разбере жребия си за US Open, който ще се тегли на 22 август от 19 часа наше време.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти