Анди Мъри потвърди, че ще участва в турнира на Рафа Надал

Анди Мъри потвърди, че ще участва в турнира на Рафа Надал

Носителят на три титли от “Големия шлем” и бивш световен номер 1 Анди Мъри ще изиграе първия си тенис турнир от сериите “Чалънджър” от 2005 година насам. Шотландецът, който се опитва да се завърне в елита на сингъл, е потвърдил участие в събитието в Майорка, организирано от академията на Рафаел Надал и носещо името на великия испанец.

“Чалънджър”-ът на Балеарските острови ще се проведе между 26 август и 1 септември, като началото му съвпада с това на US Open.

Мъри за последно игра в турнир от по-ниското разделение в белгийския град Мон през 2005-а, а има и две титли от тези серии - в Аптос, Калифорния и Бингхамптън, Ню Йорк, също през 2005-а. През 2016-а той използва именно кортовете в Манакор, за да се подготви за американското турне на твърда настилка.

Мъри загуби двата си мача на сингъл до момента от завръщането през месец юни - от Ришар Гаске в Синсинати и от Тенис Сандгрен в Уинстън-Сейлъм.

На двойки той е по-успешен, но предпочете да се фокусира върху изявите си “на единично” - титла с Фелисиано Лопес в Куинс, а иначе участия във втори кръг на “Уимбълдън”, на четвъртфиналите във Вашингтон, втори кръг в Монреал и четвъртфинали в Синсинати.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти