България ще има нова първа ракета при жените

България ще има нова първа ракета при жените

България ще има своята нова първа ракета при жените. Изабелла Шиникова ще излезе начело на българския женски тенис в понеделник. Виртуалната световна ранглиста показва, че 27-годишната софиянка ще изпревари Виктория Томова и за пръв път в кариерата си ще бъде водещата ни ракета при дамите.

До този развой ще се стигне, след като три години по-младата от нея столичанка отпадна във втория кръг на турнира на червена настилка в унгарския Секешфехервар ($60 000). Тя отстъпи на румънката Ирина Бара (№188) в здрав сблъсък с 5:7, 6:2, 3:6 за 2 часа и 20 минути игра.

Поражението на Томова ще доведе до разместване в класацията на WTA. Тя ще загуби 18 позиции в понеделник и ще падне до №164 в света. Шиникова от своя страна достигна до третия кръг на квалификациите в Москва (840 130 евро) и ще се изкачи с 6 места до №163. Двете не само ще са една под друга в ранглистата, но дори ще бъдат разделени от само точка.

Томова ще събере 365, докато Шиникова ще бъде с 366. Трета ракета на България ще продължи да бъде Елица Костова, която ще загуби една позиция до №199 с 296 пункта.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти