Финал за Симеон Терзиев още при първото му участие на ITF турнир

Финал за Симеон Терзиев още при първото му участие на ITF турнир

17-годишната ни млада тенис надежда Симеон Терзиев заедно с партньора си Пьотр Несторов, достигна до финал на двойки още при първото си участие при мъжете на турнир от серията "Фючърс" на ITF с награден фонд 15 хиляди долара, който се проведе в Бургас. Турнирът е от календара на международната федерация по (ITF) и носи точки за световната ранглиста.

Терзиев и Несторов започнаха уверено турнира, кото надиграха в първи кръг македонците Мицов и Йотовски с 6-3, 7-5.

В мача от втори кръг, Терзиев/Несторов с много добра игра, взеха първият сет срещу тандема Димитров/Киселков. Вторият сет започна с по-плаха игра на Терзиев/Несторов и пасив от 1:4, който овладяха положението и успяха да обърнаха резултата в своя полза до 5:4. Веднага след това последва обрат за Димитров/Киселков, които взеха превес, довеждайки резултата до 5:6 и 30:40 в своя полза. Терзиев/Несторов показаха завидна психика, отразявайки следващите два мач бола и вкараха мача в тайбрек, който спечелиха с 7:4.

Мони Терзиев и Пьотр Несторов се класираха за финалната фаза след драматична победа над сънародниците си Александър Лазаров и Габриел Донев с резултат 3-6, 7-6(5), 10-4. Повтаряйки предишният мач, при 5:6 за Лазаров/Донев във втория сет, Терзиев/Несторов отново спасиха два мач бола, за да влязат в тайбрека.

Все пак умората и напрежението си казаха думата за младите надежди Терзиев  и Несторов, които бяха спрени на финала от поставените под номер 1 германци Лука Гелхард и Кай Венхелт с резултат 6-3, 6-3.
До края на годината на Симеон Терзиев му предстоят още два турнира категория ITF J2, които ще се проведат в Израел, както и подготовка за участие в Австралия Опън.

В момента младият българин е 135-и в световната ранглиста за младежи и при правилно стечение на обстоятелствата ще атакува всички големи шлемове следващата година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти