Бенчич надви Флипкенс в Москва и остана на една победа от финалите на WTA

Бенчич надви Флипкенс в Москва и остана на една победа от финалите на WTA
Белинда Бенчич преодоля квалификантката Кирстен Флипкенс със 7:6(8), 6:1 за час и 34 минути на турнира по тенис за купата на Кремъл, с което се класира на полуфиналите.
По този начин тя запази и надеждите си за достигане до финалите на WTA в Китай. Швейцарката, поставена под номер 1, спечели трети пореден мач срещу тази съперничка и вече води с 3:1 в двубоя. Тя е и на една победа от класиране на турнира в Шънчжън, като решаващият мач е утре срещу Кристина Младенович на полуфиналите.
С евентуален успех Бенчич ще изпревари Серина Уилямс и Кики Бертенс за осмото място в ранглистата. Финалистката от САЩ обаче се труди доста за победата. След като ден по-рано елиминира пасив от 0:3 срещу Полона Херцог в последния сет, Бенчич започна с 1:4 срещу Флипкенс.
Белгийката подаваше умело и записа редица асове в първите си три сервис-гейма, а в четвъртия стигна и до пробив след красив прехвърлящ удар. Бенчич обаче показа боен дух. Тя спечели епичен осемминутен гейм с четвъртото разиграване за пробив, при което Флипкенс изпрати форхенд извън полето.
От този момент насетне швейцарката контролираше изцяло играта и успя да спечели срещата с лекота. В другия полуфинал ще се срещнат Каролина Мухова и победителката от мача между Вероника Кудерметова и Анастасия Павлюченкова.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти