Изгряващата звезда Синер се класира на полуфинал в Антверп

Изгряващата звезда Синер се класира на полуфинал в Антверп
Изгряващата звезда Яник Синер се класира за първи път в кариерата си на полуфиналите на турнир от световния тенис тур, след като се наложи над американеца Франсис Тиафо с 6:4, 3:6, 6:3 в Антверп.
18-годишният италианец е най-младият участник на това ниво от пет години насам, когато Борна Чорич игра полуфинал в Базел на 17.
"Просто мога да благодаря за поканата за участие. Днес отново играх добре, но в края беше много трудно. Въпреки че имаше притеснение, аз продължих да подавам добре на собствен сервис и това ми спечели мача. Радвам се, че съм на полуфиналите", каза той след мача, продължил час и 42 минути.
Синер проби подаването на Тиафо за 4:2 в решаващия сет, след като изпрати мощен форхенд в полето на американец и той го върна в мрежата от бекхенд. Италианецът обаче срещна много трудности със затварянето на мача в деветия гейм.
Той пропусна воле на мрежата и Тиафо получи две разигравания за пробив, но Синер отговори с три поредни точки и затвори срещата с нов прекрасен и мощен сервис за 6:3. Следващият съперник на Синер е ветеранът Стан Вавринка, който победи Жил Симон с 6:3, 7:6(6), 6:2.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички