Нешвил излъга Лас Вегас

Нешвил излъга Лас Вегас

Юси Сарос спаси 43 шайби, а Кевин Фиала вкара осем минути след началото на последната третина за победата на Нешвил с 1:0 срещу Лас Вегас в мач от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). С това “Хищниците” се доближиха на три точки от лидера на Запад и на една от първенеца в Централната дивизия Уинипег.

Нешвил изигра първия си мач от седмица насам и записа третата си поредна победа, която беше и четвърта за Сарос в кариерата му. Вратарят спаси десет удара само срещу нападателя на Вегас Джонатан Маркесо, а на отсрещната врата Марк-Андре Флюри отрази 26 шайби. Голдънт Найтс пък загубиха втора поредна среща в НХЛ.

Александър Стийн изравни 57 секунди преди сирената, а Винс Дън се разписа 1:43 минути след началото на продължението за победата на Сейнт Луис с 2:1 срещу Торонто. Конър Браун изведе “Кленовите листа” напред в средата на третата третина, но Стийн изравни при числено превъзходство, когато вратарят Картър Хътън беше изтеглен от игра.

Джо Павелски вкара единствения гол при дузпите за победа на Сан Хосе с 3:2 срещу Аризона. Той отбеляза още първия свободен удар, а вратарят Аарън Дел извади следващите три дузпи и завърши вечерта с още 30 спасявания.

Деймън Сивърсън вкара голове през минута и половина за победа на Ню Джърси с 4:1 срещу Ню Йорк Айлендърс. Кайл Палмиери и Тайлър Хол също се разписаха за “Дяволите”, които заеха второто място в Столичната дивизия с пет точки изоставане от лидера Вашингтон.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти