Унипег достигна границата от 100 точки

Унипег достигна границата от 100 точки

С гол в последните секунди Бостън победи Далас с 3:2 в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Дейвид Пащърнак реализира 12 секунди преди сирената и донесе победата на Бостън. Успехът бе извоюван в последната третина, когато хокеистите на Бостън вкараха и трите си гола. Брад Марчанд записа гол и асистенция, а второто попадение реализира Тим Шалтър. Преди това за Далас се разписаха Еса Линдел и Джейми Бен.

Шампионът Питсбърг загуби драматично с 3:4 от Ню Джърси след продължение. Тейлър Хол вкара в началото но продължението и донесе ценни точки на Ню Джърси в битката за място в плейофите. Тейлър Хол се отличи и с две асистенции, а Нико Хишиър добави гол и асистенция за Джърси. Сидни Кросби реализира 25-ия си гол за Питсбърг за сезона. Брайън Дюмолен и Фил Кесъл също се разписаха за “Пингвините".

Уинипег записа рекорд по точки след победа над Анахайм с 3:2 след продължение. Кайл Конър отбеляза победния гол за Джетс в 3:16 минута продължението, а преди това Марк Шайфеле и Николай Елер се разписаха за тима. Победата е четвърта поредна за Уинипег и тимът достигна границата от 100 точки в един сезон за първи път.

Патрик Берглунд вкара два гола за победата на Сейнт Луис над Ванкувър с 4:1. Владимир Тарасенко и Дмитрий Яскин също се разписаха за четвъртата поредна победа на Блус. За Ванкувър точен бе Сам Гагнър, като канадците загубиха осми мач в последните си девет срещи.

Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Бъфало - Монреал 0:3
Питсбърг - Ню Джърси 3:4 (след продължение)
Сейнт Луис - Ванкувър 4:1
Уинипег - Анахайм 3:2 (след продължение)
Далас - Бостън 2:3

Лидери в отделните дивизии:
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 106 точки, Бостън 102, Торонто 95
дивизия Метрополитън: Вашингтон 93, Питсбърг 90, Кълъмбъс 89

Западна конференция
Централна дивизия: Нешвил 106, Уинипег 100, Минесота 90
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 100, Сан Хосе 93, ЛА Кингс 89

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти