Ян Дайкема беше преизбран за президент на Международния кънки съюз

Ян Дайкема беше преизбран за президент на Международния кънки съюз

Холандецът Ян Дайкема беше преизбран за президент на Международния кънки съюз (ИСУ) на 57-ия изборен конгрес на централата, който завърши днес в испанския град Севиля. Над 350 делегати участваха на Конгреса, който започна на 3 юни.

73-годишният Дайкема за първи път получава нов четиригодишен мандат, след като през 2016-а замени на поста италианеца Отавио Чинкуанта. Той беше единствен кандидат за поста. Българинът Стойчо Стойчев получи 109 гласа и остава член на Изпълкома на ИСУ в комисията по шорттрек. По време на Конгреса бяха обсъдени различни промени в спортовете под шапката на ИСУ. Най-интересни те са във фигурното пързаляне.

Според измененията във волната си програма фигуристите ще могат да изпълняват един от видовете четворни скокове два пъти, а останалите по един. Волната програма във всички дисциплини (мъже, жени, танцови и спортни двойки) се намалява с 30 секунди. На световно първенство при спортните двойки за волната програма ще се класират първите 20 дуета от кратката програма, а не както беше досега първите 16. Сменя се и името на краткия танц при танцовите дуети, който от новия сезон ще се казва ритмичен танц.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти