Звезда в биатлона танцува и прави задно салто (видео + снимки)

Звезда в биатлона танцува и прави задно салто (видео + снимки)

Само преди половин година Габриела Коукалова, една от най-атрактивните биатлонистки, официално прекрати кариера. И покрай заниманията си с изкуство и обществена дейност, двукратната световна шампионка се захвана и с телевизия. От есента сексапилната чехкиня е част от шоуто „Денсинг старс“. И заедно с партньора си Мартин Прагър, който е професионален танцьор, успешно минаха първите кръгове.

Доста време отнело на Габриела Коукалова да убеди съпруга си Петер да участва в шоуто.

„Малко танцувах в тийнейджърските си години – признава 30-годишната Габриела. – Но не ме пуснаха да продължа заради неподходящо облекло. Тогава ходех с високи боти и бях облечена с пънкарски дрехи. Едва сега разбирам, че този мой външен вид не е бил съвсем подходящ за танци.“

А за година двукратната олимпийска вицешампионка от Сочи 2014, почти не се е променила. Освен, че има някоя и друга татуировка в повече, а именно устни на дясната ръка, птица – на лявата.

„В биатлона нямаше толкова изящество, колкото в танците – признава Габриела. – И всъщност аз по-добре се справям с мъжката работа, отколкото с женската. Трябваше ми месец на адаптация, за да заприличам на нещо грациозно. Сега знаейки диапазона на движенията – от пръстите на краката до главата, свалям шапка на всеки един танцьор. Преди си мислех, че тази работа е нещо съвсем елементарно. Но се оказа, че не е така.“

Въпреки болежките, наследени от спорта, биатлонистката не се предава и продължава силните си изяви на дансинга.

Признава, че от биатлона се е научила на целеустроменост и търпимост, които сега много й помагат на дансинга.
„Ако ме болят краката, ръ

цете и тялото, знам че това е нормално и мога да се справя“, откровена е Коукалова.
Месеци преди снимките биатлонистката започва здрави тренировки – 6 дни в седмицата по 6-8 часа. И скоро след този натоварен режим се върнали проблемите й в ахилеса и в мусулите на пищяла (б.р. заради тези травми тя пропуска сезон 2017/2018). Затова намалява натоварванията.

Но партньорът й е доволен от шампионката.
„Нейното предимство е в силната и здрава мускулатура – казва Прагър. – Вероятно това ще се отрази на елегантността в движенията й на ръцете, но в латино танците бедрата ще са й супер.“
И Мартин е прав. В латиното двамата се развихрят – той я потупва по дупето следва задно салто, което Габи прави с негова помощ.

Но дуетът преживява и инфарктна ситуация. Веднъж бе на ръба на отпадане, но оцелява. А шампионката сравни този момент с последната стрелба в биатлона на световно първенство. Всъщност Коукалова и Прагър са сред фаворитите в шоуто и букмайкърите ги слагат в топ 3.

Въпреки успехите на Габриела, нейният съпруг Петер Коукал, също биатлонист, не идва на снимките. Само е бил на няколко репетиции. Самият той много пъти е получавал предложения да участва в шоуто, но всеки път е отказвал. Изглежда и шампионката не веднага

Един от състезателните прякори на Габи е Мис Стабилност, а качествата, придобити от спорта, й помагат сега в танците.

е получила неговото съгласие да участва. „Трябваше много време да го уговарям и подробно да обяснявам как ще изглеждат нещата“, обяснява Габи.

И въпреки проблемите с краката биатлонистката е много активна, въпреки 30-те си години – занимава се с йога, бяга с кокили, язди, кара колело. А връщането й в спорта е изключено, за което самата тя неотдавна потвърди: „Не съм от хората, които си променят важните решения“, категорична е тя.

А впечатляващата й кариера, в която има две световни титли, два сребърни олимпийски медала и световна купа, приключи с конфликт. На едно от състезанията тя не се ръкува с президента на Международната федерация Андерс Бесеберг (б.р. вече бивш), тъй като чехкинята смята, че той е пасивен в борбата с допинга.

View this post on Instagram

LAST DANCE ... skonilo neskutených pt msíc mého ivota s podtitulem StarDance. Za tu dobu jsem spoustu nového zaila, spoustu nového se nauila, spoustu nových lidí potkala, spoustu dleitých vcí si uvdomila. Dkuji eské televizi za to, e mi dala šanci. Dkuji vám, fanouškm, za to, e jste nám s Martinem umonili být tak dlouho ve he. Dkuji všem, kteí nám byli nápomocni a oporou bhem celé doby. Bylo mi ctí a potšením být souástí “rodiny” StarDance. DKUJI DKUJEME #martinpragr #stardancecz ... a nakonec má srdcová záleitost. Jsem šastná, e jsem mohla poznat “naivo” Marka Ebena, jednoho z mých celoivotních lidských vzor. Setkání s ním naprosto pedilo mé oekávání a mínní o nm. Upímn smekám i ped Terezkou Kostkovou, s kterou tvoí nepekonatelný pár neskuten noblesních, inteligentních a milých lidí.

A post shared by Gabriela Koukalova (@gabrielakoukalova) on Dec 1, 2019 at 8:43am PST

trud.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти