Александър Георгиев с личен рекорд за сезона, спаси 45 удара!

Александър Георгиев с личен рекорд за сезона, спаси 45 удара!

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи отличен мач и помогна за победата на Ню Йорк Рейнджърс с 3:2 при гостуването на Кълъмбъс в Националната хокейна лига. Роденият в Русе страж отрази рекордните си за сезона 45 шайби и записа пети успех в седем мача като титуляр през сезона.

Бившият играч на домакините Артьоми Панарин, който беше освиркван през целия двубой от местните фенове, отбеляза за 3:1 четири минути и половина преди края на втория период, което в последствие се оказа и победно попадение.

Вицешампионът Бостън допусна домакинско поражение от Чикаго с 3:4 и прекъсна серия от осем поредни победи в Националната хокейна лига.

Джонатан Тейвс реализира ключовото попадение в 54-ата секунда на добавеното време, а вратарят Робин Ленер отрази 37 шайби.

Чикаго записа едва втори успех в последните си осем мача.

Бостън, който навакса изоставане от 0:3 с три безответни гола в третия период, записа13-а последователна среща с точка, но тимът остана на второ място в лигата с 46 пункта, на точка от лидера Вашингтон.

Колорадо записа пети пореден успех в лигата след 3:2 над домакина Монреал.

Габриел Ландеског вкара при завръщането си на леда след контузия, а Райън Грейвс и Мат Калвърт също се разписаха. Вратарят Павел Француоз парира 39 изстрела.

Брендън Галагър и Ник Къзинс реализираха за канадците.

Брендън Примо спаси 32 удара при дебюта си като титуляр. 20-годишният страж е син на бившия играч от НХЛ Кийт Примо.

Аризона надделя с 3:1 в залата на Филаделфия и с актив от 38 точки излезе начело в Тихоокеанската дивизия.

Фил Кесъл се разписа два пъти, Конър Гарланд също вкара, а вратарят Дарси Кюмпер завърши с 28 спасявания. Това беше десета победа в 16 гостувания на тима през сезона досега.

Мат Нисканен реализира за Филаделфия, който прекъсна серия от пет поредни победи и от седем мача с точка.

Андрей Свечников се отличи с гол и асистенция в редовното време, а след това единствен се разписа и при дузпите, за да донесе победата на Каролина над гостуващия Сан Хосе с 3:2.

Минесота постигна пети последователен успех след 5:4 над домакина Тампа Бей.

Матс Дзукарело се отличи с гол и две асистенции за гостите, а вратарят Алекс Сталок парира 30 удара.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти