Роси обясни неуспеха си от петъчните тренировки на "Филип Айлънд"

Роси обясни неуспеха си от петъчните тренировки на "Филип Айлънд"

Валентино Роси сподели, че неуспехът му да влезе в топ 10 на днешните две тренировки от състезателния уикенд на MotoGP в Австралия се дължи да липсата му на концентрация върху задната софт гума. Пилотът на Yamaha остана с 12-о време и изоставане от 0.752 секунди спрямо времето на Алейш Еспергаро, чиято обиколка днес бе еталон на "Филип Айлънд", и от половин секунда спрямо съотборника си Маверик Винялес.

Ситуацията за Роси вероятно ще се усложни утре, след като се очаква значително количество дъжд над "Филип Айлънд", което означава, че Валентино вероятно ще трябва да премине през първата квалификация сутринта, за да се опита да стигне до претендентите за полпозишън.

"Въпреки че не успяхме да влезем в топ 10, свършихме добра работа с мотора и съм доволен от усещането с него. Отдадох прекалено внимание на медиум гумите и за да свикна с по-меките ми трябваше повече време, което го нямахме. Изглежда, че софт гумите всъщност имат по-голям потенциал и биха били опция дори за състезанието. Ситуацията не е перфектна, но имам потенциал и се надявам, че условията утре ще ни помогнат да продължим работата си", коментира Доктора.

Квалификацията за ГП на Австралия в събота стартира в 07:10 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти